SIVAS

SIVAS is een diagnose en therapiesysteem waarin een begrijpelijke samenhang wordt getoond tussen overtuigingen, emoties en lichamelijke problemen en waarin de interacties tussen psyche, emoties en lichamelijke storingen verklaard worden. Hiervoor is geput uit kennis van de Westerse, de Chinese en Indiase geneeskunde en filosofie.

Het is een speciale polstechniek, uitgevonden door de Franse arts Paul Nogier. Hij gaf dit fenomeen de naam VAS (Vasculair Autonoom Signaal).

SIVAS staat voor Subtiele Interventies op basis van de VAS.
De VAS is een meetinstrument waarbij we het meest nauwkeurige instrument gebruiken dat denkbaar is, namelijk ons eigen zenuwstelsel, onze eigen vingers en onze eigen waarneming.

De behandelingen zijn subtiel, zeker als je dat vergelijkt met de gebruikelijke Westerse interventies, die op het eindproduct gericht zijn. Onze behandelingen vinden allen plaats op het niveau van de regel- en stuursystemen.

Uit de diagnostische analyse rolt zowel de therapie als het therapeutische doel. Altijd is er controle, een duidelijk behandeldoel en een verwacht behandeleffect.

SIVAS is uniek en in dat opzicht een belangrijke innovatieve richting in de geneeskunde. SIVAS en de “gewone” Westerse geneeskunde passen naadloos in elkaar, de zwakte van de één is de kracht van de ander.