Guasha

Waar komt Guasha vandaan?
Guasha is de Chinese variant van de schraaptechniek die in vele landen van Zuidoost-Azië Plaatsvindt en die al meer dan duizenden jaren oud is.
Deze Schraaptechniek is dus niet alleen in China te vinden maar ook in landen zoals: Birma, Laos, Vietnam, Thailand, Maleisië en  Indonesië.
Deze Schraaptechniek wordt in deze landen veelal gebruikt als een huis-tuin-en keukenmiddel bij gezondheidsklachten.
Echter heeft men deze methode in China onder de loep genomen en die via medische studie en door middel van praktische toepassingen uitgediept en op een medische wetenschappelijke basis gestoeld.
Op dit moment is Guasha weer bijzonder populair in China en wordt in vele behandelingscentra en klinieken toegepast.
Een therapie die ook in Europa een grote populariteit wint.

De behandeling
In de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op deze plaatsen begint de therapeut dan met een speciale schraper te ‘schrapen’, de schraper is vervaardigd uit jada, hoorn of metaal. De huid wordt hierdoor rood (doorbloeding) en op de plaatsen waar blokkade  zijn, door afvalstoffen / toxines, verschijnen ‘bloeduitstortingen’ in de huid variërend van diep rood tot blauw. hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronisch) de stoornis. De huid wordt bij deze behandeling niet beschadigd.
Bij een normale conditie verdwijnen deze rode vlekken binnen 3 tot 7 dagen.
Hoe lang het precies duurt, hangt af van de gezondheidstoestand van het lichaam. Doordat men zich vaker laten behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt.

 

Toepassingen

Guasha kan worden toegepast bij honderden verschillende klachten en ziekten. De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat onder andere uit:
– Alle pijnsyndromen
– Nek- en schouderklachten
– Hoofdpijnen en migraine
– Rugklachten
– RSI
– Stress, Burn-out
– Reuma
– Bronchitis, Astma
– Verteringsstoornissen
– Stofwisselingsstoornissen
– Hoge Bloeddruk
– Hooikoorts

 
Wat gebeurt er nu precies 
Dan moet we beginnen bij het begin. En dat begin heet: Afvalstoffen !! Afvalstoffen die we binnen krijgen door stress, voeding, spanning, milieuvervuiling, elektrosmog (TV, Computer, Mobiel enz.), medicatie, roken en alcohol enz.
Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze vaak in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaam aan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.
Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort ‘zuiging’onder de huid (opperhuid, epidermis) in het bindweefsel. door her schrapen over de huid, wat de afvalstoffen samen met minimale partikels bloed omhoog brengt, ontstaan er rode vlekken in de huid, de Sha. ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om de vreemde indringers (afvalstoffen / toxines) in het bind-weefsel af te voeren.
Een Guasha-behandeling is niet pijnlijk en wordt zelf door vele als zeer aangenaam ervaren.