Atlascorrectie

Een doeltreffende en natuurlijke methode voor preventie en zelfgenezing. Ook wel genoemd atlastherapie.

OORSPRONG

Bij bijna iedereen bevindt de eerste nekwervel(de atlas) zich niet in de optimale natuurlijke positie. Dit kan zo zijn vanaf de geboorte, maar ook ontstaan of verergeren door bijvoorbeeld een ernstige val of whiplash. Deze “scheefstand” van de atlas kan leiden tot een reeks van fysieke en psychische klachten.

 

GEVOLGEN

Een reeds lichte verschuiving van de atlas verkleint de opening tussen de schedel en de wervelkolom.

Hoe groter de vernauwing, hoe meer druk er op het ruggenmerg, de hersenzenuwen en andere zenuwen uitgeoefend wordt. Ook de halsslagader,andere bloedvaten en lymfevaten kunnen door de vernauwing constante druk ondervinden

DE SYMPTOMEN

De atlas draagt niet alleen de schedel, maar speelt ook een centrale rol in de ophanging, balans en controle van de wervelkolom en van het gehele skelet. Een atlas, die uit positie is, kan ernstige verstoringen en veranderingen in het lichaam veroorzaken, die onder andere kunnen leiden tot compensaties in de lichaamshouding. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, rugpijn, spit, hernia, scoliose, pijn in het heupgewricht, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, kniepijn en beenlengteverschil door bekkenscheefstand. De Zwitser Schumperli heeft tussen 1993 en 1996 een revolutionaire methode ontwikkeld, die de atlas veilig en definitief op zijn plaats zet. De atlas wordt zonder manipulatie van de wervels vaak in een keer gecorrigeerd.

Dit gebeurt door middel van biomechanische trillingen(trillen met specifieke frequenties).

 

HET PROCES VAN ZELFGENEZING

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt,kan het lichamelijke evenwicht zich weer herstellen. Het lichaam begint beter te functioneren en een waardevol proces van regeneratie en zelfheling wordt in gang gezet.

 

REGENERATIE

 

Lichaamscellen en organen regenereren niet van de ene op de andere dag.De mate waarin en de snelheid waarmee het herstel plaatsvindt, is afhankelijk van de fysieke en psychische conditie van het individu. Iedereen reageert anders op de atlascorrectie. Gezondheidsklachten zullen bij de één relatief snel en opvallender herstellen, terwijl het bij een ander meer tijd vraagt. Na de atlascorrectie kan het lichaam meer optimaal gaan functioneren.

Vooral het immuunsysteem wordt sterker, maar ook de hormoonhuishouding en emoties kunnen meer in balans komen. Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden dat ze vanzelf een rechte natuurlijke lichaamshouding aannemen en dat hun beide benen weer even lang zijn.

Fysieke ongemakken die samenhangen met beenlengteverschil en scheefstand zijn verdwenen. Vaak kan men beter omgaan met stress. Men ervaart een gevoel van openheid en algemene balans.

 

REACTIES NA DE BEHANDELING

 

Meteen na de behandeling of in de weken of zelfs maanden daarna kunnen meer of minder sterke reacties merkbaar zijn. Dit is een teken dat het lichaam bezig is met het proces van regeneratie. Er kunnen reacties optreden als vermoeidheid, spierpijn in de nek, rug en lendenen door aanpassing aan de verbeterde houding. Ziektes die men eerder heeft gehad en die niet volledig zijn uitgeziekt, kunnen opnieuw kortstondig opkomen om vervolgens voorgoed te verdwijnen.

 

De behandeling bestaat uit twee (soms meer) sessies.

 

In de eerste behandeling vindt de atlascorrectie plaats. Het is altijd mogelijk, dat u na de atlascorrectie nog wat meer aan de klachten zult moeten doen. Bij uitgebreide rugklachten en/of nekklachten met uitstralende pijn kan het zijn, dat ik besluit om magneetveldtherapie te geven of een uitgebreider onderzoek moet doen met SIVAS therapie of ook met dryneedling icm massage moet werken. Dit komt het genezingsproces ten goede.